2008. november 7., péntek

Hiteles? Ki tudja?


Találtam egy nagyon helyes kis oldalt, a címe "Crow Honlapja". Sajnos nem derül ki, hogy ki is ez a "Crow", éppen ezért (is) merült fel bennem a kérdés, hogy annak ellenére, hogy nekem tetszik a honlap, sajnos nem tudom eldönteni, hogy az információk, amiket egyébként jól megfogalmazva, szép formában prezentál, vajon helytállóak-e. Saját bevallása szerint a hobbiaival foglalkozik ezen az oldalon, ki tudja, mennyire mélyen ásta bele magát a dolgokba.
Mégis igényesnek tűnik az egész, és számomra sok érdekes információ található itt, képekkel, érthetően, minden unalmas és száraz "kitöltésektől" mentesen.
Az "Egyiptom" almenüben 9 témakörből választhatunk, ezek a következőek: A teremtés; Rövid történelem; Nyelv és írás; Személynevek; A király 5 neve; Évszakok; A halottkultusz; II. Ramszesz; Mózes és a fáraó.

Új információ volt számomra, hogy pl. a mumifikálásnak milyen módszerei vannak, vagy hogy a test bepólyálása közben a rétegek közé apró ékszereket helyeztek.
Valószínűleg ezt már sokan leírták az Egyiptomot kutatók közül, de nekem ez a honlap mégis azért tetszik, mert lényegre törően, az érdekes dolgokat kiemelve olvashatok az egyiptomi kultúráról.
A több száz oldalas könyveket majd akkor veszem kézbe, ha szakember akarok lenni, és közben nagyon sok időm van :).
Mint fentebb írtam, már csak azt lenne jó tudni, hogy mennyire hitelesek az itt felhasznált információk...

Nincsenek megjegyzések: